Volvo XC60: Warm in de auto

Startsituatie

Bij deze Volvo wil de airco niet meer werken, daarnaast geeft hij in het instrumentenpaneel aan dat de buitentemperatuur -40 graden is. Dit kan een van de oorzaken zijn waardoor de airco het niet meer doet, daarom gaan wij diagnose stellen aan deze auto waarom de temperatuursensor niet goed werkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Start diagnose

We hebben de auto als eerste uitgelezen en zien dat hij verschillende foutcodes heeft, zo geeft hij aan dat de camera achter het raam kortsluiting heeft. Deze zal zelf kapot zijn of ergens een onderbreking. Daarnaast geeft hij in beide spiegels foutcodes aan, daarom zijn we gaan kijken bij de linker spiegel of er kabels beschadigd zijn.

 

We hebben de spiegelkappen links gedemonteerd zodat we kunnen zien of er ergens wat kabels beschadigd zijn, nadat we wat kappen weg hebben gehaald zien we als snel dat er 2 kabels onderbroken zijn. Dit komt doordat hier een scharnierpunt zit en na als die tijd is gaan schuren, hierdoor zijn er wat kabels geraakt. Waarschijnlijk zal ook hierdoor de temperatuursensor niet meer werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarom zijn we de kabels gaan vervangen welke onderbroken en beschadigd zijn, hierna hebben we weer alles gemonteerd en zijn we gaan kijken of de temperatuur nu wel wordt weergegeven. En nu zien we 25 graden staan, daarna hebben we de airco getest en ook deze wordt nu weer goed koud.

Omdat er aan de linkerkant dus best wat kabels kapot zijn en op rechts ook al wat foutcodes aangeeft hebben we de spiegel getest op de functies. We zien hier dat er ook van de rechterspiegel verschillende functies niet werken. Ook hier hebben we de kappen losgehaald en zien ook hier dat er een paar kabels onderbroken en beschadigd zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze hebben we netjes gerepareerd en na de reparatie werkt alles weer en zijn ook de foutcodes van deze spiegel weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben wat keren de auto geprobeerd aangezien wij niet geheel overtuigt waren dat het alleen in de bekabeling zou zitten. Dit komt doordat we deze sensoren erg vaak moeten vervangen omdat ze defect gaan. Hier is een verbeterde versie voor te krijgen. En inderdaad viel na een paar keer proberen de auto toch weer terug naar -40 graden. De sensor in de spiegel moet daarom nog vervangen worden.

 

Na vervanging werkt alles weer en ook wordt de airco weer lekker koud.