Volvo V70: Noodloop

Startsituatie

De auto is binnengebracht met een motorstoring. Als je hem start gaat hij direct in noodloop, je hebt dan geen vermogen. Na hem opnieuw te starten of dit meerdere keren te herhalen kun je de auto hierna wel probleemloos rijden. Tijdens het rijden gaat hij nooit op noodloop.

 

Als je de storingen wist blijft hij vaak wel meerdere dagen weg. Er is al het volgende gedaan:

  • Luchtmassameter vervangen door een universele van Bosch
  • EGRklep vervangen
  • Stekker EGRklep vervangen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We hebben de auto gestart en de klacht blijft zich voordoen bij ons. We zijn begonnen met de auto uit te lezen:

 

  • P010116 Massa of volume luchtstroomcircuitbereik, prestatie, Algemene elektrische storingen, Circuitspanning onder de drempelwaarde
  • P222700 Circuitbereik barometrische druk, prestatie, Algemene storingsinformatie, Geen subtypeinformatie
  • P006900 MAP correlatie barometrische druk, Algemene storingsinformatie, Geen subtype-informatie
  • P067200 Cilinder 2 gloeibougie, circuit, Algemene storingsinformatie, Geen subtypeinformatie
  • P201561 Runner inlaatspruitstuk, positiesensor/schakelcircuit bereik/prestatie (bank 1), Op algoritme gebaseerde storingen, Signaalberekening storing

 

We zijn begonnen met de auto eens optisch te beoordelen onder de motorkap. Ons valt op het eerste oog niets op, wel horen we een enorm hard zoemend geluid. Alsof er een klep blijft hangen of schakelen. We hebben de bodemplaat verwijderd en merken dat het van de aircopomp af komt. Het is een vrij nieuwe aircopomp maar hier gaat iets niet goed in. Omdat de auto hiervoor niet bij ons staat zijn we hier niet verder op ingegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De stekkers van de aircopomp hebben we wel los laten liggen omdat dit niet goed klinkt. Echter blijft er nog een zoemend geluid over, minder heftig als van de airco pomp, maar nog altijd niet zoals het moet zijn.

 

Nu blijft er een zoemend geluid over. Dit komt van de motor van de wervelkleppen af. Deze stuurt met een stang de wervelkleppen aan. Deze stang hangt los.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de stang eraan gezet en een basisafstelling gedaan. De motor is echter defect, deze blijft hard ronddraaien en kan geen nulpunt vinden. Ons advies is daarom de motor uit te bouwen, de software in de auto aan te passen om de wervelklep uit te schrijven en de stang van de wervelkleppen vast te zetten. Ons advies is wel dit nog goed uit te bouwen zodat de klepjes er niet meer in zitten.

 

In overleg hebben wij de kleppen uitgeschreven en de klant gaat ze zelf uitbouwen.