Volvo C70: Diverse probleempjes

Startsituatie

De klant heeft de volgende beschrijving geven over de mail:
We zijn net terug van vakantie en hebben 5700 km probleemloos gereden. Dak veel open en dicht gedaan zonder problemen.

 

Even over de auto:

Voor/onder is bijna alles vervangen. Draagarmen, stabilisatorstangen en de veerpoten met lagers. Omdat hij behoorlijk trilde zijn de beide aandrijfassen ook vervangen.

Na een paar maanden begon het dak heel licht te kraken. Ter hoogte van het raam van de bijrijder. Dat is nu veel erger maar gaat na een tijdje weg. Als je er mee wegrijdt moet het te horen zijn. Ook rechtsachter/onder kraakt en tikt er wat. (bijrijderskant)

 

Dan als laatste en had ik niet gemeld:

Vinden jullie ook dat de auto licht trilt bij het optrekken? Door het vervangen van de assen is het wel minder maar niet weg. Zou dit wellicht een versleten motorsteun kunnen zijn? Behoeft geen urgente reparatie maar ik zou wel graag weten wat jullie ervan vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We zijn de diagnose begonnen door een proefrit te maken met de auto. Bij de auto te starten voelen we al direct een vibratie door heel de auto heen. Deze wordt iets heviger bij optrekken, maar we vinden de vibratie bij optrekken ver binnen de normen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben op de brug de motorsteunen gecontroleerd en zien dat de motorsteun boven bij de distributiekant defect is. Hij is nog niet zo kapot dat meteen vervangen nodig is maar wel de oorzaak van de trilling bij stationair loop en bij optrekken. Ons advies zou altijd zijn alle 3 de motorsteunen tegelijk te vervangen.

 

Hierna zijn we met het dak verdergegaan, we horen hem inderdaad kraken op het scharnier dat boven de bijrijdershoofdsteun zit. We hebben eerst het dak in de servicestand gezet en zijn daarna alle scharnieren gaan smeren, de asjes die vaak slijten losgemaakt en gecontroleerd op dikte, er hoefde gelukkig maar een asje vervangen worden deze was te dun geworden. Met het asje boven de passagiershoofdsteun was niets aan de hand, deze had nog de juiste dikte. Hierna hebben we het dak opnieuw afgesteld waarna we opnieuw getest hebben. Het geluid wat we eerder horen is er niet meer, wat we wel horen is het raam rechtsachter. Hier zit ook een rammel in. Vaak lopen de moeren hiervan los. We hebben het zijpaneel verwijderd en alles nagetrokken. Hierna was ook deze rammel weg.