Volkswagen Passat CC: ABS problemen

Startsituatie

Deze Volkswagen Passat is hier terechtgekomen met ABS-problemen, er zou een storing in zitten op de sensor linksachter. Deze is hierop vervangen, maar de storing is nog niet verholpen. De klant heeft de bekabeling tot onder de achterbank doorgemeten. Volgens de klant zit het in de kabel naar voren of ABS-computer.  


Start diagnose

We hebben de auto binnengezet en de auto uitgelezen, er staat een storing in van de wielsensor linksachter. We hebben de auto omhoog gezet en hebben alle wielen gedraaid om te kijken of het signaal binnenkomt op testkast. Alleen linksachter werkt niet, daarom zijn we gaan meten om te kijken of we hier verschil zien. Op de afbeelding linksonder is het signaal van de sensor linksachter te zien, we hebben ook het signaal van rechtsachter gemeten omdat die wel werkt en zo hebben we dan een goed signaal.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

We zien hier dat het signaal afwijkt van elkaar, rechtsachter is werkend. Dit is het signaal wat we linksachter ook moeten krijgen.

 

We hebben dit signaal naar voren toe gemeten en zien hetzelfde signaal terug op de ABS-pomp. Het lijkt erop dat het misgaat in de pomp. Om zeker te zijn hebben we de stekkers uit de ABS-stekker gehaald van de ABS-sensor links achter. Als we dan de spanning meten is hij weer normaal. Het signaal wordt dus verstoord door iets in het circuit. Om grote stappen te zetten hebben we voor alles weer gemonteerd en de stekker van de ABS-sensor achter afgehaald. Ook dan is de spanning zoals verwacht. De sensor is een after-market sensor. Omdat de originele in de auto ligt kunnen we hier mee aan de slag. 
 

We hebben de oude originele sensor gemonteerd en zijn vervolgens opnieuw gaan meten. We zien nu dat het signaal hetzelfde is als rechtsachter, het lijkt erop dat de niet originele sensor het signaal compleet verstoord. We zijn gaan kijken op de testkast en nu komt het signaal wel weer binnen, we zien nu ook linksachter een snelheid. De nieuwe sensor welke niet origineel is verstoord het signaal dus. Wij adviseren om de sensor voor een originele nieuwe sensor te vervangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het monteren van een originele sensor werkt alles weer zoals het moet. After-market onderdelen gebruiken is heel vaak geen probleem, maar als het gaat om sensoren en actuatoren is het vaak wijsheid om dit niet te doen.