Volkswagen Passat: ABS-storing

Startsituatie

De auto is gebracht bij de garage met een niet werkende (vastzittende) handrem linksachter. De klauw met handremmotor is vervangen maar hierna werkte de motor nog niet. Daarom is ook de handremmodule vervangen waarna de handrem wel werkte. Echter is bij het inleren de ABS-module zijn codering kwijtgeraakt. Hierop volgend is de auto naar ons toe gebracht omdat de ABS-unit gecodeerd moet worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We hebben de auto binnengezet en zien inderdaad dat er allerlei lampjes branden op het instrumentenpaneel. Bij het testen van de handrem zien we dat hij links wel beweegt maar rechts niets doet. De auto staat vol met foutcodes dat de ABS-unit niet is gecodeerd en er allerlei basisafstellingen niet gehaald zijn. In de handremmodule staat ook dat er een onderbreking is in het circuit van de handrem rechtsachter en er een kortsluiting is in dat circuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn begonnen met coderen. Na wat pogingen hebben we de juiste codering er weer ingekregen. We hebben alle basisafstellingen opnieuw ingeleerd en hierna was de ABS-storing opgelost. We hebben hierna de basisafstelling van de handrem proberen te voltooien. Dit lukt echter niet omdat het circuit van handrem rechts achter niet in orde is. We hebben de stekker gedemonteerd en zien dat hier al veel aan gerepareerd is. De bekabeling is ooit opnieuw eraan gemaakt en dit is niet erg netjes gedaan. Nadat we de bekabeling hebben gedemonteerd en wat hebben bewogen konden we deze fouten wel wissen. We hebben de oude reparatie verwijderd en de bekabeling netjes gerepareerd. Hierna blijven de fouten weg en konden we hier ook de codering van afmaken.