Volkswagen Golf R32: Aan het lopen

Startsituatie

Aan deze auto is het een en ander aan gebeurd, zo is er een blok in geplaatst van een R32. Dit is een VR6 blok. Maar daarvoor is het een en ander aangepast en veranderd. Alles is omgebouwd, de kabelboom is opnieuw gebouwd en de bedoeling was om met de auto naar Oostenrijk te gaan. De eigenaar is er mee gaan rijden en is na 50km stilgevallen, wij zijn ingeschakeld waarom hij uit is gevallen en niet meer wil starten.

 

Tijdens de inname controle merken we heel veel punten op die niet netjes zijn gemaakt en niet goed zijn gemaakt. Deze zaken wil de eigenaar ook aangepakt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Start diagnose

We hebben de auto als eerste uitgelezen, dit is niet mogelijk aangezien we niet in de ECU komen. We zijn gaan controleren en er ontbreken 3 voedingen waarvan er een zelfs een afgeknipte kabel heeft. Daarnaast ontbreekt er ook een massa punt. We hebben doorgesproken dat we de auto eerst rijdend gaan maken. We hebben de voedingen in orde gemaakt en we hebben de massa aangesloten en hierna kunnen we de auto uitgelezen. Er zitten geen fouten opgeslagen in de ECU. We hebben geprobeerd de auto te starten en hij slaat aan maar loopt nog heel slecht en als je gas wil geven valt hij uit.

Vervolgens zijn we gaan meten of alle bobines worden aangestuurd, hieronder zijn de metingen te zien. Alle bobines worden netjes aangestuurd en hier is niks mis mee.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het signaal van de bobines


Daarna hebben we gemeten tussen de bobine en de bougie in, zo kunnen we zien of de bobine daadwerkelijk een vonk geeft. Deze signalen zijn niet helemaal strak zoals het hoort te zijn, er zit een grote boog in die er niet hoort te zitten. Het lijkt erop alsof de massa niet goed is en zijn spanning niet kwijt kan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Daarom zijn we hebben we de massa gemeten, om te kijken of er een slechte massa is. dit was het geval. De massa van de motor was niet goed. Hier zit een overgangsweerstand in. We hebben de massakabel vervangen waarna het signaal wel in orde is. Echter loopt de auto nog altijd niet goed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Daarna zijn we de brandstofdruk gaan meten, we hebben de aanvoer gemeten en zien dat de druk hier veel te laag is. We meten maar 1 bar, terwijl deze rond de 4 bar moet liggen. Dus hebben we de lagedrukpomp gedemonteerd om te kijken hoe deze wordt aangestuurd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bij het loshalen zien we dat de pomp is vastgezet met een hoop vloeibare pakking, dit hebben we weggehaald zodat we de pomp kunnen demonteren. We zien dat er een massa moet zijn doordat deze op de tank zit. Maar doordat er vloeibare pakking tussen is gesmeerd lijkt het erop dat deze geen goede massa kan krijgen. We hebben een losse draad direct vanaf het massapunt van de accu naar de pomp gelegd, hierna de auto geprobeerd te starten en nu loop hij een stuk beter. We kunnen weer gas geven en komt weer goed in zijn toeren.















 

De auto loopt stationair nog niet helemaal netjes, maar tijdens het rijden heeft hij goed vermogen en is er niks aan te merken. Alleen wanneer de knipperlichten aangezet worden, dan gaat de brandstofpomp daarop mee. Je hoort hem op het ritme van het knipperlicht harder en zachter gaan. Ook wanneer de auto op contact gaat, dan gaat de brandstofpomp een paar seconden aan. Dit hoort zo, alleen ook de knipperlichten gaan dan mee branden. Hier zit dus nog iets niet goed in de bekabeling. Deze zal helemaal gecontroleerd moeten worden en netjes aansluiten. Ook moet de brandstofpomp juist vastgezet worden zodat deze ook goed contact kan maken met de tank.

 

We horen ook dat het druklager niet goed is, deze maakt bijgeluiden. Om dit op te lossen zal de versnellingsbak gedemonteerd moeten worden en er een nieuw druklager in monteren. Ook hebben we de auto helemaal nagelopen of we nog wat opmerken, zo voelen we speling linksvoor. Het lijkt erop dat het toplager spelling heeft.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ook horen we bij het draaien van het wiel dat de ankerplaten tegen de remschijven aankomen, deze hebben we ervan afgebogen en nu is het schaafgeluid weg. Daarnaast zitten beide aandrijfassen die op de bak geschroefd zitten los, we kunnen de boutjes met de hand draaien. Deze zullen goed vastgezet moeten worden voordat er verder mee gereden gaat worden. Tijdens het rijden hoorde we de auto dan ook enorm klapperen vooral als er gas gegeven werd of in een keer gas los werd gelaten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Daarnaast zien we nog dat er veel vloeibare pakking gebruikt is bij de carterpan, het komt er aan de buitenkant overal uit. Doordat er zoveel pakking aan de buitenkant zit zal dit ook aan de binnenzijde zitten. Dit zal ook negatief zijn voor de oliedruk. Hierdoor kan de oliezeef in de carterpan verstopt raken waardoor er geen olie meer aangezogen kan worden. Ons advies is om de carterpan te demonteren en deze opnieuw vast te zetten met de juiste hoeveelheid vloeibare pakking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kabelboom moet ook netjes gemaakt worden op verschillende plekken, zo is er wat slordig weg getapet en zijn er losse AMP-stekkers in een stekker geschoven. Ons advies is om dit netjes te maken en er de juiste stekker tussen te plaatsen zodat de AMP-stekkers er niet onderweg af kunnen schuiven. En wat er onder de tape zit netjes weg te werken. Ook op de ECU zitten er beschadigde kabels welke netjes gemaakt moeten worden om problemen te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zo moet de stekker van een van de bobines ook vervangen worden omdat deze beschadigd is en niet meer vastklikt. En de stuurhoes is niet netjes gemonteerd, deze zal ook opnieuw netjes gemonteerd moeten worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn begonnen met het verwijderen van de tape, vervolgens hebben we de kabels waar nodig gerepareerd of netjes gemaakt. We kwamen verschillende kabels tegen die aan elkaar gedraaid zijn zonder te solderen, deze hebben we vervolgens netjes gesoldeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast zijn er verschillende kabels die afgeknipt zijn en niet geïsoleerd zijn, hierdoor is er kans op kortsluiting. Dit willen we natuurlijk niet hebben, daarom hebben we deze kabels waar kon uit de stekker gehaald. Wanneer dit niet kon hebben we het einde van de kabels netjes geïsoleerd en dan kan er niks mee gebeuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn er op verschillende plekken in de kabelboom kabels beschadigd, de isolatie is dan beschadigd waardoor het koper zichtbaar is. En ook dit kan problemen veroorzaken, dus hebben we de kabels welke beschadigd zijn gerepareerd en afgeschermd zodat ook dit weer netjes is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de koelventilator en beide knipperlichten links en rechts zijn er AMP stekkers in de originele stekker geschoven, dit ziet er niet netjes uit en is ook niet de juiste manier. Daarom hebben we gekozen om deze te vervangen voor een complete stekker welke je makkelijk vast en los kan klikken en ook ziet het er dan veel beter uit. Hieronder is aan de linkerkant te zien hoe het zat, en rechtsonder hoe wij het hebben gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hieronder is te zien aan de linkerkant hoe het was en aan de rechterkant hoe wij het hebben gemaakt, dit is een stuk netter.













 

 

 




De kabeldoorvoeren waar de kabelboom de auto in gaat die zijn niet origineel, hier is een stuk schuim omheen gedaan en erin gestopt. Wij hebben gekozen om dit origineel te maken, omdat ook dat er dan veel netter uitziet. Linksonder is het schuim hoe het was en rechtsonder is hoe we het origineel gemaakt hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een stekker van de bobine, van de MAF sensor en een stekker midden in de kabelboom zijn beschadigd en klikken hierdoor niet meer vast. Deze hebben we vervangen zodat deze niet voor problemen kunnen zorgen.

 

 

 

 

 

 

 






 

 

 

 

 



Ook hebben we ervoor gezorgd dat de massa van de brandstofpomp weer goed is, we hebben een beugel gemaakt welke met een schroefje op de brandstofpomp drukt. En dan vervolgens een kabel naar het chassis toe zodat we een goede massa hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook hebben we een geschakelde voeding en een massakabel naar achteren gelegd, hier hebben we een stekker aan gemaakt en aan de andere kan 2 losse kabels welke nog zelf gemonteerd kunnen worden.














 

 

 

 



Het filter van de brandstofpomp lag onder in de tank, deze hebben we opnieuw gemonteerd zodat er geen vuil aangezogen kan worden wat invloed kan hebben op de pomp zelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nadat we de gehele kabelboom hebben aangepakt en stekkers en kabels hebben gerepareerd ziet het er weer netjes uit en ook hebben we proefgereden en de auto doet het goed. Stationair loopt hij nog niet helemaal 100%, dit komt door de luchtmassameter. Als we deze loskoppelen dan loopt hij een stuk beter. Daarnaast moet hij 25% brandstof bijregelen om goed te draaien.

Om te testen hebben we ook een originele luchtfilterbuis, luchtfilter en de luchtmassameter. Deze hadden we doordat we een auto hadden staan met dezelfde motor. Met originele onderdelen loopt hij stationair al een stuk beter. Daarnaast hebben we vervuiling ontdekt in de injectoren. Dit zal zichzelf oplossen door er meer en langer mee te rijden.

We hebben ook nog een afgedopt slangentje gevonden op het inlaat spruitstuk welke niet goed meer afsloot. Hierdoor hadden we een vacuüm lekkage. Dit hebben we ook opgelost.

We hebben ervoor gekozen om de map wat aan te passen zodat hij onder in toeren wat beter loopt. Tot 3000 t/min loopt hij nu prima en regelmatig, daarboven was het al goed. Ook staat de brandstofaanpassing nu op 0%. Alleen stationair is het nog wat rommelig. Dit zou aan te passen zijn door een andere luchtmassameter. Ons advies is echter de motorsteunen vervangen omdat deze het effect alleen maar erger maken. Als dit vervangen is wat kilometers maken met de auto en we verwachten dat het probleem dat niet meer voelbaar zal zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startsituatie

Deze Volkswagen Golf kwam hier binnen voor het laten maken van de olie en temperatuur meter. Daarnaast lopen de aandrijfassen los en heeft de auto een probleem dat hij niet start bij een bepaalde stuurstand.

 

Start diagnose

We zijn begonnen met het repareren van de olie en temperatuur meter. Deze branden nu alleen als de verlichting werd ingeschakeld. Na demontage van de meters konden we zien dat de voeding verkeerd was aangesloten. De klant wou ook dat de lampjes van de meters werkten. We hebben de voeding van de verlichting schakelaar aangesloten op het lampje en de voeding van de meter op de voeding van de radio. Hierdoor werkten alles weer naar behoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bouten van de aandrijfassen van deze auto bleven maar loslopen, daarom hebben we er extra plaatjes met borgringen op gezet die ervoor zorgen dat ze niet meer loslopen.

 

We zijn daarna gaan kijken naar het probleem dat de auto slecht aanslaat. We zijn hiermee begonnen om de auto uit te lezen hierbij kwam een foutcode naar boven maar die had daar geen connectie mee. Het slechte aanslaan doet zich altijd voor, het probleem van het stuur zit hier nog extra bovenop. Bij een bepaalde stand sloeg de auto helemaal niet aan en gingen de knipperlichten ook branden. We hebben de klacht geverifieerd. En we kregen inderdaad hetzelfde effect. Omdat we het vermoeden hadden dat het in de brandstofpomp zat zijn we hier begonnen. We zien dat deze het echter goed blijft doen. We hebben een aantal metingen gedaan en komen erachter dat het probleem zit in de ECU. Deze heeft een aantal condensatoren waarbij er een paar elektrolyt gelekt hebben. Hierdoor houden ze hun spanning niet goed vast en komt er een grote spanningsdip bij starten. We hebben de regelunit gerepareerd en hierna werkt alles weer zoals het moet. De auto blijft het nu probleemloos doen.