Volkswagen Caddy: Niet aanslaan

Startsituatie

Bij ons is een Caddy gebracht welke niet wil starten. De auto is al grotendeels uit elkaar gehaald aan de binnenzijde. Het bedrijf heeft een extra kabel getrokken naar het relais om de brandstofpomp los te voeden zodat de auto toch gestart kan worden.

 

Ook lekt de auto enorm veel diesel. Aan ons om diagnose te stellen aan de auto.

 

Start diagnose

De eerste keer dat we de diagnose zijn gestart hebben we weinig kunnen doen aangezien de motorkap niet open kon. Het bedrijf heeft de auto opgehaald en later weer bij ons neergezet om dit open te krijgen.

 

We zijn hierna de auto gaan uitlezen. Er stonden diverse foutcodes in het motorregelapparaat:

 

  • P062700 Aansturing voor brandstofpomp 1 - Elektrische storing/onderbreking
  • P056200 Voedingsspanning - Spanning te laag passive/abiogenesis
  • P00C600 Brandstofhogedruk - Minimumdruk niet bereikt passive/abiogenesis
  • P068500 Hoofdrelais - Onderbreking passive/abiogenesis
  • P167E00 Start-stop, herstart - Maximum startduur overschreden passive/abiogenesis

 

Omdat we het idee hebben dat er ook veel foutcodes komen door de eerdere pogingen om de oorzaak van het niet starten te vinden. Daarom verwijderen we de foutcodes en kijken we wat er terugkomt. De foutcode die terugkomt is:

 

  • P00C600 Brandstofhogedruk - Minimumdruk niet bereikt passive/abiogenesis

 

Omdat de auto zo enorm hardt diesel lekt, en daardoor ook nooit kan starten/fatsoenlijk lopen zijn we eerst het brandstoffilter gaan vervangen. Het filter was ook bijna helemaal leeg, we hebben deze gevuld met diesel en het nieuwe filter/pakking geplaatst. Hierna zijn we opnieuw gaan starten, de auto slaat niet aan maar hij lekt ook niet meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het interieur zoals wij de auto binnenkregen.

 

De volgende stap is gaan meten of de verstuivers aansturing krijgen om in te spuiten. De verstuivers krijgen geen aansturing. Dit kan een oorzaak zijn, dat de ecu bijvoorbeeld defect is maar we gaan eerder uit van een gevolg. De volgende stap is de drukregelklep op de pomp gaan meten. Als deze niet regelt wordt naar de ECU toe bepaald dat er niet ingespoten mag worden. Deze werkt wel zoals hieronder te zien is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aansturing van de drukregelklep

 

We zijn hierop volgend de druksensoren en tempratuursensoren gaan testen. Ook deze werken allemaal zoals het moet. We zijn daarom verder naar achteren gegaan en gaan meten bij het relais. Deze krijgt een voeding niet. Er moet en geschakelde en niet geschakelde voeding opzitten maar de geschakelde voeding ontbreekt. Na wat zoekwerk zien we dat de zekering simpelweg ontbreekt. Na de zekering terug te hebben gezet, met een nieuw stekkertje in de zekering houder aangezien deze er wel erg slecht uitziet, loopt de auto zoals hij moet lopen.