Startsituatie

De auto is door de klant recent aangeschaft bij een handelaar. Tijdens de proefrit waren er geen problemen merkbaar, maar toen de auto was afgeleverd kwam de klant erachter dat de radio uitvalt. Het uitvallen van de radio gebeurt bijna elke rit. Naast dat de radio uitvalt, valt dan ook de bediening van de radio uit en de stuurwielbediening weg. De klant is teruggegaan naar de handelaar, deze heeft zijn monteurs verschillende dingen aan de auto laten meten maar zij kwamen niet verder. De keuze is toen gemaakt dat de auto naar de dealer ging voor verdere diagnose. Daar kwam er uit de diagnose dat de versterker stuk was. Deze is vervangen voor een nieuw exemplaar en is ingeleerd, dit maakte helaas geen verschil. Daarnaast is ook de radio geüpdatet er is de meest recente softwarestand ingezet, ook dit maakte geen verschil. Bij de klant begon het geduld op te raken en hij bracht de auto naar zijn ‘eigen’ garage, deze belden ons voor de diagnose van de auto.

 

De garage had nog iets opvallends gevonden toen ze de auto in ontvangst namen, de terug-knop van de radio bleef hangen. Dit is nog opgelost door het bedrijf maar dit maakte helaas geen verschil.

 

Start diagnose

We zijn begonnen met vast te stellen wanneer de storing zich voordeed. Of de tempratuur van invloed was of dat de tijd van invloed was. Dit had beide geen invloed op het probleem. Het probleem doet zich op alle mogelijke momenten voor en hij doet het vaker niet dan wel. Op het moment dat wij aan de auto begonnen deed de radio het wel. Hij is toen een keer uitgevallen maar deed het kort daarna weer.

 

Ook hebben we gevraagd naar het verleden van de auto, er is geen duidelijk verleden beschikbaar, wel weten we dat de auto is ingevoerd en dat de auto schade heeft gehad. Rondom is te zien dat er diverse panelen zijn met kleurverschil en ook zijn de naden niet overal gelijk. We willen dit weten omdat storingen vaak een gevolg zijn van een (slecht) herstelde schade. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld een massapunt gespoten is waardoor de massa niet ideaal is. Maar het kan ook zijn dat door de impact een onderdeel stuk is gegaan. Daarnaast willen we weten of er achteraf zaken zijn ingebouwd in de auto. Achteraf inbouw zorgt ook vaak voor problemen, door het verkeerd monteren van onderdelen om het gebruik van de verkeerde onderdelen kan zorgen voor problemen. In dit geval lijkt er, naast de trekhaak geen opties te zijn ingebouwd. Te zien is dat de trekhaak er nog maar recent onder zit.

 

Er zitten diverse foutcodes in de auto, de opvallendste zijn:

  • DF068 videosignaal achteruitrijcamera onderbreking
  • DF081 Gestabiliseerde spanningsregelaar
  • DF096 Accu onderbreking
  • DF006 Versterker FM1 onderbreking

 

We zijn daarom begonnen met het een en ander te controleren. Veel wat er in de auto zit is gekoppeld aan het centrale display, welke ook de muziekzenders, navigatie en andere informatie weergeeft in de auto. Omdat de auto een trekhaak heeft en dit is het enige niet originele is aan de auto, zijn we hier begonnen. De trekhaak heeft ook invloed heeft op bijvoorbeeld het parkeersensor systeem zijn we deze inbouw gaan controleren. Bij nadere controle zagen we dat hij erg rommelig in is gebouwd. Ook blijkt de auto een water lekkage te hebben in de reservewielbak.

 

We hebben daarom ook de regelapparaten van de trekhaak gecontroleerd op waterschade. Dit was gelukkig niet het geval, wat waarschijnlijk komt omdat het er nog maar recent in zit. De waterschade lijkt ons niet te komen vanaf de trekhaak, dit lijkt eerder te komen van de reservewielbak zelf. Deze is bij deze auto niet van staal en geïntrigeerd in de auto maar van plastic en wordt er los onder geschroefd. De auto heeft in het verleden achter schade gehad waarbij deze bak is vervangen. Dit lijkt de problemen te geven. Ons advies is de afdichting te controleren.

 

Toch naar de radio

We weten hierdoor dat het probleem zich niet bij de trekhaak bevindt. Waar wel is nog een vraag, tijdens de controle vonden we de ‘oude’ versterker. Deze lag onder de passagiersstoel. We zijn daarom eerst eens gaan kijken of de nieuwe versterker zijn spanning krijgt die hij nodig heeft om te werken en of de massa goed is van de auto. Dit was beide het geval, hier moet het probleem dus niet gezocht worden. Omdat we nu de mogelijkheid hebben het onderdeel te wisselen hebben we de versterker omgewisseld voor het ‘oude’ exemplaar om zo te testen of dit verschil maakte. Dat was niet het geval. Hierna zijn we gaan kijken of de communicatie op de versterker in orde bleef. Hierbij viel op dat na een tijdje de ingaande communicatie gewoon wegviel. Er kwam geen signaal meer binnen vanuit de radio dat er iets moest gebeuren dus ging de versterker ook niets meer doen. Daarom zijn we de radio gaan demonteren.

 

Nadat we de radio hebben gedemonteerd zijn we de uitgaande communicatie daar gaan controleren en inderdaad op moment van wegvallen viel ook deze communicatie weg. Er is dus geen kabelbreuk. Ook viel ons daar ook meteen een extern aan gesoldeerde kabel op aan de radiostekker. Een van de kabels was doorgeknipt en daar was een andere kabel aan gesoldeerd. Deze was van de display van de auto. Deze kabel liep via de versterker weer richting de display. Het vermoeden is dat er in het verleden een andere radio in de auto heeft gezeten. Geen originele maar een after-market exemplaar. Omdat, door het ontbreken van het signaal in de versterkerunit, deze bepaalde informatie mist. Wordt de radio uitgeschakeld of in een beveiligde modus gezet.

 

Ook kwamen we erachter dat de DAB+ antenne niet verbonden was, de stekkers hingen hiervan los. Met losse stekkers pakt de auto het normale FM-signaal. We zijn daarom begonnen de auto origineel te maken, we hebben de DAB+ antenne aangesloten en zijn de auto origineel gaan maken. Dit houdt in dat ook de extra kabel verwijderd is. Na het origineel maken hapert de radio door het duidelijk ontbreken van een goed DAB+ signaal, maar verder blijft de auto nu goed. Alle knoppen blijven werken en ook de radio blijft het goed doen. Het probleem is hier dus mee opgelost. De reden dat de stekker van de DAB+ antenne was verwijderd kwam omdat deze stuk was.

Na het vervangen van de antenne en het origineel maken van de bekabeling werkte alles weer zoals het moest.

Renault Megane Scenic: Stilte in de auto

De reservewielbak met een laagje water er in, een van de zaken waaraan te zien is dat de auto een schadeverleden heeft gehad.

De recent ingebouwde trekhaak modules. Deze hadden gelukkig nog geen last van het vocht.

De stekkers van de antenne die los hing.

De extra tussengesoldeerde draad. Niet iets wat je wil zien in je recent aangeschafte auto.