Opel Vivaro: Geen airco

Startsituatie

Bij deze Opel Vivaro wil de airco niet meer koud worden, er is al het een en ander aan gedaan en vervangen. Dit had allemaal geen effect. Zo is de condensor vervangen, een druksensor en de pomp is getest. Maar na alles werkt de airco dus nog steeds niet, wij zijn hierna ingeschakeld om diagnose te stellen waarom de airco niet koud wil worden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start diagnose

We hebben deze Opel binnengezet en vervolgens uitgelezen, er staan geen gerelateerde foutcodes in met betrekking tot het airco systeem. Daarom zijn we gaan kijken naar de drukken van het systeem, de hoge en lage druk blijven beide gelijk en wisselt niet wanneer we de airco inschakelen binnen in de auto. Dit betekend dat de pomp niet ingeschakeld zal worden of defect is. Aangezien de pomp al getest is en goed bevonden kunnen we dit uitsluiten dat het in de aansturing ervan zal zitten.

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben wat testen uitgevoerd met de testkast, zo hebben we de beide ventilatoren laten draaien en de magneetkoppeling aangestuurd. Dit werkt allemaal, we testen dit omdat dit allemaal moet werken om de airco te kunnen inschakelen. We hebben gemeten of de magneetkoppeling wordt aangestuurd, er komt geen 12V op te staan wanneer we het knopje in de auto aansturen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als we deze met de testkast aansturen dan horen we de magneetkoppeling en dan zien we het signaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de live data zien we dat de druksensor van het aircosysteem 0,29V aangeeft, dit is te weinig aangezien hij onder de 0,3V aan zijn onderste grens zit en een foutcode zet op het systeem. We gaan meten op de sensor zelf en zien dat er tape om de kabels zit wat niet origineel is. We besluiten deze tape los te halen en te controleren of alles goed zit. Nadat de tape los is zien we dat er 2 kabels los zitten, ze hebben hier al wat gesoldeerd en geprobeerd. Nadat we dit weer netjes hebben hersteld zijn we de airco gaan testen. En nu wordt hij weer goed koud en hoor je de aircopomp inschakelen.