Mercedes-benz Vito: Motorstoring

Startsituatie

De auto is bij ons binnengekomen met een storing op het motormanagement systeem. Naast de storing op het motormanagement systeem zit er ook een storing in waarbij de auto zegt dat de motorkap open staat terwijl dit niet het geval is. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We zijn de diagnose begonnen met de melding van de motorkapschakelaar. De motorkapschakelaar geeft een foutcode, deze geeft aan dat het circuit onderbroken is. We hebben de live waardes gekeken en hier is het circuit onderbroken. We hebben de schakelaar dichtgemaakt en zien nog altijd dat het circuit onderbroken is. Met een V4 meting hebben we vastgesteld dat de bekabeling in orde is. Het probleem zit hem in de schakelaar. Deze moet vervangen worden.

 

Motorstoring

Er zitten meerdere motorstoringen in de auto. De storingen die we hebben uitgelezen zijn de volgende:

 

  • P13E7FD The AdBlue(R) fill level is low
  • P13E100 The remaining driving distance is limited due to a low AdBlue(R) fill level
  • P246364 The soot content of the diesel or gasoline particulate filter is not OK. There is an implausible signal.
  • U144F00 Signal ''Minimum fuel level REACHED'' was received.
  • P054600 Temperature sensor 1 ''Exhaust system'' (cylinder bank 1) has a short circuit to positive._
  • P011300 Intake air temperature sensor 1 (cylinder bank 1) has a short circuit to positive

 

De bovenste 2 foutcodes zijn op te lossen met het AdBlue bij te vullen. De foutcode van het roetniveau in de DPF is wat lastiger. Dit lijkt een gevolg te zijn van andere foutcodes. Als het systeem niet goed kan meten komt er een verkeerde vullingsgraad in de DPF en gaat deze op fout. We zijn daarom de temperatuur sensoren doormeten. De tempratuursensor voor de uitlaat blijkt na een aantal metingen defect te zijn. Deze heeft een onderbreking waardoor hij kortsluit naar voeding. De sensor moet om het op te lossen vervangen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De MAP sensor (intake air temperature sensor) geeft ook een foutcode. We hebben de sensor doorgemeten maar deze werkt nu gewoon. Aangezien een foutcode niet zomaar wordt gezet hebben we de sensor eerst warm gemaakt. Nu blijft hij het ook doen. Toen we hem echter koud maakte sloot deze ook kort naar voeding. Deze sensor zal ook vervangen moeten worden.

 

Als beide sensoren zijn vervangen voor originele sensoren en het AdBlue is bijgevuld is ons advies een grote proefrit te maken. Omdat de auto alles weer meet zal hij de foutcode van de DPF vanzelf wegschrijven. Mocht dit niet het geval zijn moet de auto met de testkast geregenereerd worden.