Mercedes-benz ML: SAM Problemen

Startsituatie

De auto is bij ons binnengekomen met de klacht dat er een SRS-storing aanwezig is in de auto, daarnaast werken diverse lampen en functies van de auto niet, gaan deuren niet open en zijn er nog andere problemen.

 

De auto heeft eerder een reparatie gehad aan de kabelboom, diverse lampjes vervangen en de SAM-module is gerepareerd en had vochtschade.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Start diagnose

We zijn in overleg met de klant begonnen met de SAM-module. De klacht is namelijk gekomen na het wassen van de auto. We hebben de module losgemaakt en het water komt eruit gelopen.

 

We hebben de SAM-module opengemaakt en hij heeft erg veel waterschade. De oorzaak daarvan is een defecte afdichting van het achterlicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de SAM gerepareerd maar dit heeft de problemen nog niet allemaal opgelost. Het lijkt erop dat er nog ergens een schade is in de kabelboom. Het opvallende voor ons is dat de richtingaanwijzers niet werken en de ruitenwissers, ook werkt de achterklep niet en het airbaglampje is aan.

 

We moeten nog een verdere diagnose doen om te zien waar het probleem zit.

 

Vervolg diagnose

We zijn verder gegaan met de diagnose en hebben delen van het interieur verwijderd om verder bij de kabelboom te komen. Na diverse delen gedemonteerd te hebben en wat metingen te hebben verricht vinden we een stekker welke helemaal vergaan is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We moeten deze stekker plus een deel van de kabelboom repareren om het probleem op te lossen. Daarnaast zit er ook wat vocht bij de airbag computer. We zullen deze vervangen voor een gebruikt exemplaar. Aangezien een airbag computer met vocht te link is om te repareren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zit er wat vochtschade in de voorste SAM-module onder de stoel. Dit heeft nog geen effect voor de problemen maar moet wel aangepakt worden. Het lijkt erop dat er binnen bij de bestuurder wat drinken omgegaan is. We hebben alle punten aan mogen pakken waarna de auto weer probleemloos rijdt.