Mercedes-Benz Sprinter: Lege accu

Startsituatie

Deze Mercedes Sprinter heeft een lekstroom, na een tijdje stilstaan wil hij niet meer starten. Dit is natuurlijk vervelend en moet opgelost worden. Wij zijn ingeschakeld om diagnose te stellen waardoor de accu leeg getrokken wordt. De bus heeft geen schade gehad in het verleden. Er zijn ook geen zaken achteraf ingebouwd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start diagnose

We hebben de bus binnen gezet en hebben als eerste de accu opgeladen, om onze metingen te doen moet de accu opgeladen zijn. Hierna hebben we ons meetapparatuur aangesloten om te kijken hoeveel ampère lekstroom deze bus heeft. We meten de eerste keren 0,25A lekstroom, dit is niks geks dus daarom dat we de bus hebben laten lopen, wat systemen aan- en uitgezet. Nog steeds niet meer lekstroom, nadat we pauze hebben gehouden meten we ineens 1,1A lekstroom. Dit is toch wel serieus dus gaan we zoeken waar dit vandaan komt.

 

Lekstroom

We pakken een lekstroom storing altijd aan in een paar stappen. Het is belangrijk om wat informatie over de auto te hebben en de juiste stappen te nemen om het snel en efficiënt aan te kunnen pakken. Begin nooit met het openen van deuren of het verwijderen van componenten, een lekstroom kan zomaar oplossen als jij de spanning er even helemaal afhaalt of juist doormiddel van een booster er op zet.

  • Stap 1: Vraag de klant of hij recent iets heeft vervangen aan de auto, of er iets veranderd is of dat er schade is geweest aan de auto.
  • Stap 2: Test de accu
  • Stap 3: Sluit de stroomtang aan en meet of er spraken is van lekstroom.
  • Stap 4 (in het geval van lekstroom): Ga na over welke zekering je een spanning kunt meten. Een spanningsval over een zekering betekent dat er stroom loopt over het circuit.
  • Stap 5: bekijk wat er allemaal achter de zekering zit. Ga de componenten na die er achter zitten en ga componenten lostrekken totdat de lekstroom weggaat, let op begin achteraan en niet vooraan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolg diagnose

We zijn de zekeringen gaan meten en meten een spanningsverschil bij de zekering van de radio. Dit betekent dat er achter deze zekering nog iets actief is. We hebben op de schema’s gekeken en zien dat alleen de radio achter deze zekering zit. Omdat de radio losmaken meer werk is dan de zekering, en we het idee hebben dat dit niet het enige is wat stroom verbruikt, halen we de zekering los. Wanneer we deze zekering lostrekken zakt de lekstroom. Nu hebben we nog 0,65A lekstroom over, dit is dus al een stuk minder dan we hadden. Maar nog steeds is dit te veel, daarom dat we nog verder moeten zoeken waar de rest in zit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn de zekeringen verder gaan nameten en meten een spanning over de zekering van de airco. Hier zit ook het kachelpaneel/aircopaneel was. Bij een visuele controle zien we dat er 2 knopjes vast ingedrukt zitten, wanneer wij deze beide loshalen. Dus niet meer in de ingedrukt stand zitten, zakt ook weer de lekstroom een stuk naar beneden. Nu houden we met de radio en de 2 knopjes los nog maar 0,24A over. Dit is normaal, deze auto mag maximaal 0,4A trekken dus met 0,24A zit hij ruim binnen deze marge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De radio en de kachel bedieningspaneel zullen vervangen moeten worden om deze problemen op te lossen, reparatie is niet mogelijk aangezien het lijkt of er wat drinken overheen is gegaan. De regelapparaten hebben van binnen veel vochtschade.