Mercedes-benz C220 CDI: Diverse problemen 

Startsituatie

De auto is bij ons gebracht met 3 klachten.

 

  • De auto start eens in de 4 maanden niet. Dan doet hij helemaal niets, de accu zit gewoon vol na een aantal maal proberen en wat tijd gaat de auto het dan toch weer doen.
  • Het tweede probleem is dat er een motorstoring inzit welke geen effect heeft op het vermogen van de auto. Zou mooi zijn als deze ook uit is.
  • Het derde punt is dat de auto erg veel olie lekt uit de turbo. Hoewel de auto vermogen heeft is de gedachte dat de turbo stuk is.

 

De auto is niet meer origineel. De roetfilter is leeggehaald en vermoedelijk is de auto ook gechipt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

De auto start nu gewoon zoals het moet. Dit is ook te verwachten doordat de klacht eigenlijk nooit voorkomt. We zijn gaan rijden en tijdens de proefrit zien we dat de auto best veel rookt op het moment dat je echt op het gas gaat. Aan het vermogen is eigenlijk niets te merken. Wat we wel merken is dat de motor niet mooi rondloopt.

 

We hebben tegelijk de auto uitgelezen en vinden de volgende foutcodes:

 

  • P0263C0 Inleren van bedrijfsparameters voor cilinder 1 heeft storing.
  • P0269C0 Inleren van bedrijfsparameters voor cilinder 3 heeft storing.
  • 254100 Druksensor van brandstoflagedruksysteem heeft kortsluiting naar massa._
  • B222500 Stuurkolommodule heeft storing._
  • B21A211 Retouraansluiting schakelaar ''ruststroom AAN'' heeft storing.Er is een kortsluiting naar massa aanwezig.
  • 94d8 GPS-antenne heeft onderbreking.
  • B210A84 Spanningsvoorziening in systeem is te laag. Er ligt een signaal onder toegestane grenswaarde. OPGESLAGEN  

 

We zijn begonnen met de motorstoring. Deze heeft ook een invloed op de motorloop. Dit houdt in dat de 1ste en 4de cilinder geen goede injector opbrengst hebben waardoor de motorloop wordt beïnvloed. Dit kan komen door een lekkage in de brandplaatjes, dit hebben we gecontroleerd en was niet aanwezig. Er kan ook compressieverlies zijn of de verstuivers zijn versleten of aan het verslijten. We hebben de auto softwarematig terug op 0 gezet en de verstuivers opnieuw ingeleerd. Daarbij ook de fijn aanpassing van de injectoren gedaan. Deze haalt hij net, vooral de 3de injector zit op het randje. We verwachten ook niet dat dit heel lang goed blijft gaan. De injector van deze cilinder zal vervangen moeten worden. Ons advies is om 4 injectoren te vervangen.

 

De volgende stap is de turbo te controleren. We hebben de slangen verwijderd en ook de olietoevoerleiding. Als we rook zetten op de turbo olie toevoerleiding dan zien we de rook ontsnappen bij de turbo. De turbo moet vervangen worden. Ook de turboslang van turbo naar intercooler is kapot.

 

Hierna zijn we begonnen met het niet starten. We hebben er een foutcode tussen staan welke slaat op de stuurkolom. We hebben de bekabeling gemeten richting de stuurkolom (ELW). De bekabeling is allemaal in orde, ook als we deze flink bewegen. Het probleem zit hem in de ELW-module. Deze is los te repareren maar de klant heeft ervoor gekozen om dit nog niet te doen. Pas als het erger wordt/vaker voor komt wil hij deze reparatie gaan doen.

 

Wel horen we dat de injectoren en turbo inmiddels vervangen zijn. De auto heeft volgens de klant nog nooit zo lekker en zuinig gereden.

De auto had ook enorm veel olie lekkage, een groot deel afkomstig van de turbo