Mazda 2: Zwart scherm

Startsituatie

Tijdens het updaten van het MZD-systeem is het na het failsafe te laden misgegaan en is het scherm op zwart gegaan. Dit komt vaker voor en vaak is dit te herleiden aan een slechte acculader tijdens het laden van de data. Ons advies is een grote lader er op (minimaal 50A) of de auto te laten lopen. De auto staat bij ons om dit te herstellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We zijn de diagnose begonnen door de auto uit te lezen. Er zitten veel fouten in die duiden op een te lage spanning. We vermoeden dat dit ook de oorzaak is van het zwarte scherm. Tijdens het updaten zal de auto een te lage spanning hebben gehad waarna het scherm op zwart springt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de data uit het apparaat proberen te halen maar deze is allemaal beschadigt. De IC waar de informatie opstaat is helemaal leeg. Daarom hebben we een nieuwe chip besteld. Hierop hebben we de data opnieuw op de chip gezet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het scherm werkt weer hierna moet alleen de update waar ze mee bezig waren afgemaakt worden en daarna de nieuwste software erop gezet worden. Het scherm wat wel eens zwart gaat bij updates is bijna altijd te repareren. Mocht u hetzelfde gebeuren kunnen we deze reparatie voor u verzorgen.