MAN TGE: Lege accu

Startsituatie

De auto is bij ons gebracht omdat de auto omdat de auto regelmatig een lege accu heeft gehad. De auto is recent aangeschaft en het probleem doet zich al sinds aanschaf voor. Er zat een verkeerde accu in, er is een nieuwe originele accu ingezet die ook is aangemeld in de auto. Dit geeft geen oplossing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We hebben de auto binnen gezet en hebben als eerste de accu opgeladen, om onze metingen te doen moet de accu opgeladen zijn. Hierna hebben we ons meetapparatuur aangesloten om te kijken hoeveel ampère lekstroom deze bus heeft. We meten de eerste keren 0.08A lekstroom, dit is goed en zal ook geen problemen geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een auto als deze is alles onder de 0,1A toelaatbaar.

 

Lekstroom

We pakken een lekstroom storing altijd aan in een paar stappen. Het is belangrijk om wat informatie over de auto te hebben en de juiste stappen te nemen om het snel en efficiënt aan te kunnen pakken. Begin nooit met het openen van deuren of het verwijderen van componenten, een lekstroom kan zomaar oplossen als jij de spanning er even helemaal afhaalt of juist doormiddel van een booster erop zet.

 

  • Stap 1: Vraag de klant of hij recent iets heeft vervangen aan de auto, of er iets veranderd is of dat er schade is geweest aan de auto.
  • Stap 2: Sluit de stroomtang aan en meet of er spraken is van lekstroom.
  • Stap 3: Test de accu
  • Stap 4 (in het geval van lekstroom): Ga na over welke zekering je een spanning kunt meten. Een spanningsval over een zekering betekent dat er stroom loopt over het circuit.
  • Stap 5: bekijk wat er allemaal achter de zekering zit. Ga de componenten na die erachter zitten en ga componenten lostrekken totdat de lekstroom weggaat, let op begin achteraan en niet vooraan.

 

Nu hebben wij alleen een nadeel en dat is dat de lekstroom bij ons niet naar boven komt. Echter is het de enige mogelijkheid voor dit probleem. We hebben 2 uur de meter eraan gehad maar geen lekstroom gevonden, geen piekje gehad.

 

Daarom hebben we een flinke proefrit gemaakt. Het komt ooit voor dat componenten blijven plakken als ze warm zijn geworden en daardoor de lekstroom veroorzaken. Na deze handeling te hebben gedaan zien we dezelfde lekstroom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de tester er opnieuw een paar uur aangezet en zien ineens een piek voorbijkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben er een CAN-bus decoder opgezet en zien opnieuw na een tijdje een piek voorbijkomen. Op dat moment wordt er een signaal op de CAN-bus gezet van de bestuurdersdeur dat deze actief wordt. Het slot komt uit zijn rust positie, vaak komt dit door een defecte microswitch in de schakelaar.

 

We hebben alles ingevet en gangbaar gemaakt en hierna het probleem niet meer waargenomen. Ons advies is de auto een of twee dagen te proberen. Blijft het probleem dan weg zal het invetten gewerkt hebben, als dit niet werkt moet het deurslot vervangen worden. Het probleem bleek met alleen het schoonmaken te zijn opgelost.