Ford Focus: Inbouw cruise control

Startsituatie

De auto staat hier voor een cruise control inbouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast diagnose, restauratie en preparatie bouwen we ook vaak opties in auto’s. We maken hierbij altijd gebruik van originele onderdelen, dus of het nu originele geleverd is of door ons achteraf is gebouwd de kwaliteit is exact hetzelfde.

Echter betekend dat niet dat elke inbouw altijd direct goed gaat.

 

Start diagnose

Na inbouw en codering wil het systeem nog niet werken. We krijgen de volgende fout:

 

  • B112B – stuurkolom fout

 

Als we de codering weer terugzetten naar een auto zonder cruise control verdwijnt deze fout. Het zit dus in de cruise control. We hebben de bedrading gecontroleerd en zien dat eigenlijk alles klopt. Ook de nummers van de onderdelen komen overeen met een auto die wel cruise control heeft. Het kan namelijk zijn dat er verschil zit in regelapparaten tussen auto’s met of zonder cruise control. We hadden het bij dit type auto nog niet eerder gehad maar voor alles een eerste keer.

 

Alles lijkt te kloppen maar toch werkt het niet. We hebben de airbag opnieuw uit het stuur gehaald en zijn de bekabeling gaan meten in het stuur, nu merken we dat we een voeding missen.

 

Het kan eigenlijk niet anders dan een defecte clockspring zijn. Deze hebben we vervangen waarna alles werkt. Vermoedelijk in het verleden ooit uitgewisseld bij een auto waar het onderdeel defect was, omdat deze toch geen cruise control had was het natuurlijk geen probleem op dat moment.