Fiat 500: Gevarenlichten aan

Startsituatie

De auto heeft het probleem dat tijdens het rijden de knipperlichten aangaan en de achterklep openspringt. Dit komt bijna elke rit voor en daarom zijn ook de knipperlichten eruit gehaald. De auto is al op diverse plaatsen geweest voor dit probleem en vermoedelijk is er een kabelbreuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We hebben als eerste de auto terug origineel gemaakt. Dit hebben we gedaan door de knipperlichten terug te monteren. We hebben de auto uitgelezen en er zijn geen foutcodes aanwezig. Hierop volgend zijn met de diagnose door de klacht te verifiëren, dit bleek wat lastiger dan verwacht.

 

De klacht wil niet in de auto komen. We hebben eerst de achterklep bekabeling gecontroleerd. Deze heeft 2 kabels met gebroken mantel, de kabels van de achterruitverwarming. Dit staat los van de klacht. Wel hebben we beide kabels vervangen om te zorgen dat het probleem niet terugkomt. Wel hebben we het slot van de achterklep wat beter afgesteld. Deze staat veel te strak afgesteld op dit moment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierop zijn we opnieuw gaan rijden. De klacht krijgen wij niet terug. We hebben na 2 weken gekozen de BCM en zijn stekkers te controleren. Er zit een stekker op de BCM waarop zowel de achterklep bediening als de knipperlichten lopen. We verwachten hier een probleem te vinden.

 

Om verder te gaan zijn we naar de BCM gegaan, welke op de A-stijl zit. Ook deze was helemaal groen uitgeslagen, dus ook hier is vocht in gegaan. Na de stekker gereinigd te hebben en de BCM snel gecontroleerd te hebben leek dit gedeelte in orde te zijn. De stekker was na de reiniging netjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de BCM uit elkaar gehaald en deze bleek veel vocht schade te hebben bij nadere inspectie. Op verschillende plekken zaten er vochtvlekken en waren er gecorrodeerde punten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de BCM gereinigd en een paar onderdelen op de BCM vervangen. Hierna alles gemonteerd en nog wat dagen gereden. Het probleem is niet meer teruggekomen.