Chiptuning

 

Ook chiptuning is bij ons mogelijk! We schrijven een groot deel van de software zelf, welke we zelf op een testbank ontwikkeld hebben. Het deel wat we niet schrijven kopen we in bij collega’s waarvan we weten dat de software op een soortgelijke manier ontwikkeld is. Niemand heeft iets aan een auto met piekvermogen, maar chiptuning moet er juist voor zorgen dat een auto fijner rijdt, meer vermogen heeft en daardoor ook zuiniger wordt. De motor loopt optimaal na chiptuning daardoor heb je minder vermogen nodig om dezelfde prestaties te halen. Hierdoor kun je zuiniger rijden met je auto.

 

Naast reguliere chiptuning is het ook mogelijk om bepaalde zaken uit te schrijven die als vervelend worden ervaren. Echter schrijven wij geen roetfilters en EGR-kleppen uit en installeren wij geen pops and bangs, dit omdat het vaak problemen geeft in de toekomst en schadelijk is voor de auto. We willen niet voor een auto gaan die het nu goed doet maar over 10.000 kilometer problemen geeft.

 

Ook doen wij chips op maat schrijven. Hierbij gaat uw auto op de testbank en gaan we het vermogen optimaliseren, dit is vooral interessant als uw auto niet meer helemaal standaard is.