BMW M3: Lampjes aan

Startsituatie

Deze BMW M3 is weggebracht om een radio in te bouwen met Apple Carplay, maar nadat alles aangesloten is en de auto op contact gezet wordt gaan er ineens allemaal lampjes branden. Daarna is alles weer terug gemonteerd naar origineel, maar nog steeds blijven er verschillende lampjes branden. Ook zijn er geen foutcodes aanwezig. Wij zijn ingeschakeld om diagnose te stellen aan deze auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Start diagnose

We hebben de auto binnen gezet en hebben deze als eerst uitgelezen, hier zien we geen foutcodes uitkomen. Omdat er het ABS- en DSC-lampje brandt zijn we het CAN-bus signaal gaan meten op de ABS-pomp, deze is in orde. Het CAN-bus signaal is hieronder te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben op diverse plaatsen het CAN-bus signaal gecontroleerd, dit omdat er meerdere CAN-bus systemen aanwezig zijn in de auto die op verschillende bussen snelheden werken. Alle systemen zijn in orde.

Daarna hebben we de radio gedemonteerd om te kijken of er nog iets zit aangesloten wat voor deze problemen kan zorgen. Maar hier ligt alles los van het carplay systeem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben we het Stinger systeem even losgekoppeld om te kijken of deze het kan verstoren, communicatie problemen komen vaak door achteraf inbouw en dit was het enige wat niet origineel was, maar dit maakt geen verschil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de BMW-tool maken we met diverse regelapparaten geen connectie, dit zijn de volgende regelapparaten en fouten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zien een verkeerde codering staan in de headunit. Deze hebben we origineel teruggezet waarna er een groot deel van de foutcodes verdwijnt en er ook weer met iedereen connectie is. Er blijven er nog een paar over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bovenste twee foutcodes zijn te verwaarlozen aangezien dit nog losligt. Alleen de onderste blijft erin. Dit komt doordat het lampje in de klep ook daadwerkelijk kapot is. Dit is ledverlichting dus het beste is dit te vervangen. 

 

Dit geeft echter niet de problemen die we in het instrumentenpaneel zien. We zien dat van een paar regelapparaten de codering niet klopt of de codering ‘beschadigt’ is. We hebben de auto nieuwe coderingen gegeven in de ABS-unit en in de FRM-module. Hierna zijn de fouten verdwenen en kunnen we probleemloos met de auto rijden.