BMW E60 530I: Geen beeld 

Startsituatie

De klant heeft beschreven wat er is gebeurd: “Voordat ik alles demonteerde werkte de radio gewoon. Na de demontage heb ik het nieuwe scherm gemonteerd. Alles werkte naar behoren alleen kwam ik niet in de CCC-module van BMW zelf. Ook niet na de instructie in het boekje.

 

Vervolgens heb ik alles weer gedemonteerd en heb ik het nieuwe scherm weer aangesloten. Alles werkt, de radio doet het, stuur bediening werk maar ineens geen beeld. Het scherm bleef donker en ik zag allemaal donkere strepen op het scherm. Een tweede originele scherm deed ook hetzelfde.

Vervolgens de auto laten uitlezen en dit kregen we als foutcode:

- A468 CID: externe kabelonderbreking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start diagnose

We zijn de diagnose gestart met alles aan te sluiten op de originele manier. We hebben op dat moment geen scherm maar de radio werkt wel. We hebben de auto uitgelezen en hebben geen foutcodes.

 

Boven zijn we gaan meten aan de LVDS-kabel aangezien deze eerder een fout gaf en deze de data op het scherm weergeeft vanuit de radio unit. We krijgen hier geen signaal op of een verkeerd signaal. We hebben de kabel gedemonteerd uit de radio unit en zien dat de stekker beschadigd is, zowel kabel zijde als radiozijde. De stekker aan de kabel zijde hebben we hersteld. Deze was hierna goed bruikbaar. De stekker in de radio was krom. Deze hebben we vervangen. Na het vervangen werkt het systeem weer zoals het moet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vermoedelijk is dit veroorzaakt doordat de kabel er verkeerd om in is gezet. Hierdoor druk je de pootjes krom of kapot.